Donner avec le cœur Un rein pour Benjamin Faire un don Beersheba | Chaussée de Ciney 33 | 5300 | Andenne | Tél :+3285841615
® Epub | Boulevard dHerbatte 33 | 5000 | Namur| Tél : +32472197918
  Faites vos dons au numéro de compte de la Diaconie Epub       Eglise Protestante Unie de Belgique / Namur:   BE04 3404 3483 0931 (code swift pour ING Bank:BBRUBEBB)
De vraag  tot regularisatie aan de Vreemdelingendienst om medische redenen. Werd ontvankelijk  verklaard 12 juli 2010, dan  ongegrond door de Vreemdenlingendienst  21 oktober 2011 ;  moest het onderwerp  uitmaken van een verhaal : de vraag werd ontvankelijk verklaard 21 mei, 2012  en vervolgens ongegrond  21 januari 2015. 9 februari 2015 ontving hij een expulsie-order. Hij  mag het vliegtuig nemen om naar zijn land terug  te keren, volgens de vreemdenlingen dienst is   alles voorhande om verzorgd te worden in de Democratische Repubbliek Kongo, hij kan werken en geld verdienen om de behandeling te betalen. . . 10 maart 2015 een ander verhaal bij de dienst bestwiste zaken  dat ontvankelijk verklaard wordt en het bevel om het land te verlaten werd vernietigd  op 03 september 2015. Februaru 2016 opnieuw een bevel om het land te verlaten . Beroep verzonden 8 april 2016 gevolg door een order om het expulsie- bevel terug in te trekken. Welnu het voortzetten van de behandeling in Kongo is onmogelijk  want geen mutualiteit en de maandelijkse kosten belopen 5400 dollars; hij is gedwongen in België te blijven  om hem verder te laten verzorgen … en  hij leeft dus verwijderd van zijn  vrouw en zijn drie kinderen. Hij heeft dus zijn kinderen niet zien opgroeien : Joanna, Emmanuelle n Benjamin die respectievelijk 16 jaar, 12 jaar en 11jaar zijn.  Het kontakt wordt onderhouden langs internet  en  telefoon . De nierdialyse in België van Benjamin Lwabanji  berooft hem erg van zijn rol als echtgenoot en vader en van de steun en de  genegenheid van zijn familie. Tot besluit: Benjamin is als het ware een   gijzelaar van zijn gezondheistoestand. Geen recht op een transplantatie , geen mogelijkheid tot dialyse  in zijn land en verplicht in België  te blijven om zich te kunnen latren verzorgen gezien het gebrek in Kongo op medisch en phamaceutisch  plan,  het niet bestaan van een mutualiteit voor tussnkomst in   de kosten van de behandeling  alsook het elektriciteisprobleem om de apparaten  regelmatig te laten werken. Geen inkomsten  tijdens de uitdrijvingsbevelen  en geen mogelijkheden om te werken gezien de drie wekelijkse dialysen  en zonder zijn vrouw en kinderen te zien. Als hij geregulariseerd zou zijn, heeft Benjami weer recht op de steun van  de mutualiteit en de toegang tot een transplantatie. En genezing , mogelijkkheid op arbeid. Dit zou een beslissnde stap zijn tot een familievereniging. Als elektronisch-mekanische ingenieur, zou  Benamin werk kunnen vinden.
Quis, id, sint mollit  cupidatat sed magna  magna incididunt in quis non duis dolore est irure
Activités! de dons
Son statut
                                             Tatou Pat Pat
         Juin 2016
English / Français